Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-عضو حزب موتلفه تاکید دارد طیف باسابقه و قدیمی اصولگرا در انتخابات پیش رو نه سهم خواهی کردند نه حذف شده اند.

مهجوریت طیف سنتی در جریان پخت و پزهای انتخاباتی اخیر اصولگرایان، موضوع در نوع خود قابل تاملی بود. پیش از این، طیف سنتی اصولگرا اعم از جامعتین و جبهه پیروان خط امام و رهبری، نقش و کارکردی راهبرانه،در کنش گری انتخاباتی جریان راست بازی می کرد اما طی چند انتخابات اخیر از جمله انتخابات اسفندماه طیف جدید اصولگرایان در روش ائتلافی که در پیش گرفت چندان اصراری بر جایگاه محوری و مهم السابقون اصولگرا نداشت و حتی تاکید کرد جامعه روحانیت نه جایگاه محوری که مشورتی در روند حرکتی این ائتلاف دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رویه در بستن لیست و بعد از آن در معادلات درون پارلمانی تکرار شد آنچنان که دست سنتی ها از هیات رئیسه مجلس خالی ماند و سهم ها بین قالیبافی ها و پایداری ها و چند نماینده دیگر تقسیم شد.

اصرار میرسلیم بر ماندن در رقابت بر سر کرسی ریاست مجلس نیز نتیجه ای جز چند تک رأی محدود نداشت او بازهم ناکام ماند. اما دلیل ایجاد فاصله بین دو نسل از اصولگرایان و اصرار موتلفه بر در میدان نگه داشتن کاندیدایش در انتخابات هیات رئیسه سوالاتی بود که با حمیدرضا ترقی عضو شاخص حزب موتلفه در میان گذاشتیم.

مشروح گفتگوی با حمیدرضا ترقی را بخوانید؛

************

آقای ترقی! به نظر می رسد طیفی که از آن به عنوان طیف سنتی و السابقون اصولگرا یاد می شود، تاثیر و نفوذش در جریان اصولگرایی کاهش یافته است. مصداق آن سهم پایین در لیست شورای ائتلاف و جریان انتخابات هیئت رئیسه مجلس بود. به نظر شما دلیل این کم‌نقشی طیف سنتی چیست؟

وقتی جریان اصولگرایی به طور کلی وارد یک ائتلاف می شود، نباید انتظار داشت که بخشی از آن، به طور قطع در مناصب و انتخاب ها حضور داشته باشد بلکه برآیند انتخاب اصولگرایان، عمده ترین هدفی است که مورد اقبال همه قرار گرفته است؛ جریان سنتی نیز از این انتخاب نه سهمی خواسته و نه اینکه عدم انتخابش، دلیلی بر حذف آن است.

اصولگرایان سنتی درحال انتقال تجربیات به نسل جدید اصولگرا هستند

به طور طبیعی در یک ائتلاف جریانی و درون تشکیلاتی، باید نتیجه آراء را پذیرفت و یقینا طرح دیدگاه و نقطه نظرات و شاخص هایی که از طرف جریان سنتی برای نوع انتخاب ها مطرح شده، صرفا به خاطر این است که ذهن منتخبین و کسانی که تازه وارد گود مجلس شدند، نسبت به این شاخص ها حساس تر شود و دقت بیشتری داشته باشند اما نتیجه به لحاظ پذیرش دموکراسی در درون جریان اصولگرایی، مورد قبول همگان است و هیچ دغدغه و نگرانی نسبت به نتایج آن وجود ندارد.

یعنی طیف سنتی، به نوعی بیشتر تبدیل به دیده‌بان جریان اصولگرایی شده است؟

دیده بان نمی شود گفت اما در حال انتقال تجربیات خود به نسل جدید و نو است و این انتقال تجربه هم طبیعتا مستلزم این نیست که حتما خودش حضور فیزیکی در مناصب و مسئولیت ها داشته باشد بلکه تاکیدش بر این است که این معیارها و تجربیات، مورد استفاده قرار بگیرد.

عنوان کردید کارکرد امروز طیف سنتی، بیشتر انتقال تجربه به نسل جدید اصولگرایان است، اما این انتقاد مثلا به موتلفه وارد است که به جوانان فرصت عرض اندام نمی دهد و ...

البته طبیعتا این مسیر تا حدی، کند طی شده است اما در حال انجام است و باید نسل جوان بتواند خود را در فعالیت ها و کارکردهای حزبی اثبات کند تا بتواند اعتماد بدنه را برای به دست گیری مسئولیت ها در رده های بالاتر به دست بیاورد.

موتلفه راه را برای جوانان کاملا باز کرده است/هزینه کنش سیاسی را باید کاهش دهیم

یعنی حزب موتلفه، راه را باز کرده اما جوانان نمیتوانند خود را اثبات کنند؟

بله. در مجامع عمومی و کنگره ها، راه کاملا باز است و خوشبختانه تعداد قابل توجهی هم راه پیدا کرده اند؛ منتهی موضع گیری های سیاسی و کنش سیاسی در جامعه ما معمولا با هزینه های سنگینی همراه است.

این هزینه سنگین کنش سیاسی، برای نسل جوانی که به تازگی مسئولیت های اجرایی در کشور می گیرد و می خواهد به زندگی خود سر و سامان بدهد، قابل تحمل نیست در حالیکه برای طیف سنتی و افرادی که سنی از آنها گذشته، این هزینه ها قابل تحمل است و دغدغه کنارگذاشته شدن از پست ها و مسئولیت ها، کمتر برای آنها وجود دارد.

تا وقتی که هزینه کنش سیاسی در جامعه را کاهش ندهیم، نسل جوان که الان به طور طبیعی با مشکلات اقتصادی گوناگونی برای سرپا نگه داشتن زندگی خود رو به روست، به راحتی تن به ورود به ویترین هر حزبی نمی‌دهد و این نیازمند اولا تغییر فرهنگ سیاسی جامعه و ثانیا کاهش هزینه های کنش سیاسی است.

شخصیت میرسلیم با وزن ریاست مجلس متناسب تر بود

چرا موتلفه اصرار به حضور آقای میرسلیم در رقابت بر سر کرسی ریاست مجلس داشت؟ نمی شد هم در مرحله لیست بستن هم انتخابات درون پارلمانی گزینه های جوانتر را وارد رقابت کنید؟

شخصیت افرادی مانند آقای میرسلیم از نظر تجربه، اطلاعات عمومی و شناخت به مشکلات کشور و تسلط بر مسائل، با وزنی که ریاست مجلس به آن نیاز دارد، متناسب تر است. به این ترتیب، تکیه حزب[موتلفه] به ایشان، به این دلیل بود که ایشان برای تحمل آن هزینه ها و نیز برای طرح دیدگاه ها و نقطه نظرات و مواضع حزب در جامعه، آمادگی بیشتری داشت و از طرفی، مورد شناخت بیشتری از سوی کسانی بود که معمولا اعتمادشان به حزب، هنوز در گرو شخصیت های آزمایش داده و تجربه شده، است.  

عدم انتخاب میرسلیم یعنی جامعه به سمت جوانگرایی حرکت می کند

اما آقای میرسلیم رای بسیاری پایینی آورد و خلاف نگاه شما را نشان می دهد

بله طبیعی است. وقتی در جایگاه مسئولیت، فردی توانمندتر به لحاظ اجرایی و بانشاط تر به لحاظ سن و سال وجود دارد، افراد طبیعتا به آن سمت گرایش می یابند. این، یک مساله طبیعی است که باید از آن استقبال کرد و در واقع آن را مبارک شمرد. عدم انتخاب آقای میرسلیم نشان دهنده این است که جامعه دارد به سمت جوانگرایی حرکت میکند و این، نوید خوبی برای نسل جوان کشور ماست.

تکلیف گرایی بدون نتیجه باعث ریزش اعضا می شود

برخی اصولگرایان نزدیک به طیف سنتی معتقدند که نگاه اصولگرایان سنتی تکلیف محورانه است. فکر نمی کنید که باید به رقابت و نتیجه رقابت هم توجه بیشتری داشته باشید؟

قطعا این موضوع باید در خط مشی سیاسی، مورد توجه قرار بگیرد که حزب[موتلفه] هم تکلیف محوری را از دست ندهد و هم اینکه به نتیجه، توجه کافی و لازم داشته باشد چون به هر حال اگر آن تکلیف گرایی، به نتیجه مناسبی نرسد، ریزش اعضاء جدی خواهد بود و در واقع اعضا نمیتوانند هزینه فقدان نتیجه را تحمل کنند. بنابراین در آسیب شناسی این روش و اصلاح آن، باید دیدگاه های جدیدی مورد دقت قرار بگیرد و به تکلیف گرایی و نتیجه، توامان توجه شود.

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد جریان اصولگرایی آقای میرسلیم حزب موتلفه مسئولیت ها ریاست مجلس کنش سیاسی هزینه ها طیف سنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۸۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با50-60 رای وارد مجلس می شوند/ برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است

به گزارش خبرآنلاین، حتی اگر نگاهی به اخبار برجسته روز در رسانه‌ها هم بیندازیم، در پرداخت اخبار رسانه‌ها کمتر خبری درباره انتخابات و رقابت‌های انتخاباتی پیدا می‌کنیم که میان دیگر اتفاقات و تحولات اساسا گم می‌شوند.

روزنامه فرهیختگان نوشت: اگرچه بخشی از این سردی فضای انتخاباتی، به خاطر دور دوم انتخاباتی مجلس طبیعی است اما این تنها علت کمرنگ شدن فضای انتخاباتی در دور دوم انتخابات مجلس نیست، کمااینکه این دور تقریبا سردترین انتخابات در طول دوره‌های انتخابات‌های مجلس را شاهد هستیم.

یکی از عواملی که در افزایش شور و شوق انتخاباتی موثر است که ردپای آن در دیگر انتخابات‌های مجلس هم مشاهده می‌شود، رقابت میان گروه‌ها و جناح‌هاست.

در انتخابات مجلس دوازدهم، اساسا رقابت جدی حول گروه‌ها و جناح‌ها شکل نمی‌گیرد. این رقابت اگرچه درون جبهه اصولگرایی جریان داشت و دارد و بیشتر خود را در قالب عقده‌گشایی‌های سیاسی و افشاگری‌ها نشان داد اما ردی از جدیت این رقابت یا بسط این رقابت در میان گروه‌های مردم دیده نمی‌شود.

در این دوره جدای از اینکه اصلاح‌طلبان حضور جدی نداشتند، نتوانستند رقابت جدی با اصولگرایان شکل بدهند و کفه سنگین رقابت در میان لیست‌های درون‌اصولگرایی استوار بود. اما اگر از اقشار مردم می‌پرسیدید کدام یک از این لیست‌ها به دیگری ارجحیت دارد، تقریبا نمی‌توانستند تمایزی میان آنها قائل شوند. درواقع رقابت میان اصولگرایان، در همان حد و درون اصولگرایان آن هم تنها بر سر تصاحب قدرت محدود ماند.

رقابت شکل‌گرفته بیش از آنکه بین اقشار مردم برقرار باشد، گویی بین خود کاندیداهاست تا این بار چه کسی در صدر مجلس شورای اسلامی به عنوان رئیس بنشیند وگرنه اتفاق تازه‌ای قرار نیست رخ دهد.

حالا در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم بخش اصلی دغدغه اصولگرایان روی این موضوع متمرکز است که قرار است چه کسی ریاست مجلس را به عهده بگیرد، در حالی که اگر نگاهی به دغدغه مردم درمورد انتخابات یا ساختار مجلس بیندازیم، اینکه قرار است چه کسی روی صندلی ریاست مجلس بنشیند برای مردم اهمیتی ندارد. این عملا شکاف میان دغدغه مردم و رقبای انتخاباتی را نشان می‌دهد.

در میانه این دعوا خبری از ارائه ایده برای بهتر شدن عملکرد مجلس یا مطرح شدن لزوم تنظیم قوانین در مجلس دیده نمی‌شود. تنها تمرکز احزاب روی این موضوع استوار است که قالیباف، رئیس مجلس بماند یا فرد دیگری رئیس مجلس شود. طبعا این خلأ ایده در دور دوم انتخابات هم تغییری نداشته و در همچنان برهمان پاشنه بی‌ایده بودن و ادامه دعوا برای تصاحب قدرت می‌چرخد.
کاسبان کاهش مشارکت
خروجی چنین فضایی نهایتا همین تصویری می‌شود که در انتخابات دوازدهم شاهد آن بودیم، در این فضا تنها یک طیف محدود در انتخابات مشارکت می‌کنند، بدنه اجتماعی که در هرشرایطی رای مشخصی دارند در انتخابات مشارکت می‌کنند و دیگر اقشار عملا توجهی به انتخابات نمی‌کنند و نهایتا آنچه در تهران در دور اول رخ داد دیده می‌شود و رای نفرات اول راه‌یافته به مجلس کاهش محسوس و قابل‌توجهی به نسبت‌ دوره‌های دیگر مجلس در انتخابات‌ها داشت.

به نظر نمی‌رسد در دور دوم هم اتفاق ویژه و متمایزی رخ دهد، کمااینکه این احتمال وجود دارد که حضور آن بدنه اجتماعی خاص در این دوره هم کمتر از دوره‌های قبل شود و حالا نماینده‌هایی با 50 یا 60 هزار رای وارد بهارستان شوند. در این میان البته بارها نیز به این موضوع اشاره شده که بخشی از این گروه‌های سیاسی اساسا حیات خود را در کاهش مشارکت و عدم حضور دیگر طیف‌های جامعه پای صندوق‌های رای می‌بینند و اتفاقا تعمدا دیگر گروه‌های جامعه را در اظهارات و صحبت‌ها و حتی وعده‌های انتخاباتی خود حذف می‌کنند و روی صحبت خود را تنها قشر و طیف خاصی قرار می‌دهند. حالا این روزها این جریان حضور پررنگ‌تری در رقابت‌های انتخاباتی دارند و تلاش می‌کنند همچنان روند مطلوب خود را حفظ کنند.

23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904137

دیگر خبرها

  • تازه ترین کتاب حمیدرضا برقعی به نمایشگاه کتاب آمد
  • زیباکلام : آقای زاکانی یک نظرسنجی برگزار کنید، اگر حتی ۱۵ درصد مردم با ساخت ساختمان وسط پارک‌ها موافق بودند، حق با شما
  • زیباکلام: آقای زاکانی یک نظرسنجی برگزار کنید، اگر حتی ۱۵ درصد مردم با ساخت ساختمان وسط پارک‌ها موافق بودند، حق را به شما بدهیم/بگذارید مردم زندگی کنند
  • روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با۵۰-۶۰ رای وارد مجلس می شوند /برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است
  • روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با50-60 رای وارد مجلس می شوند/ برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است
  • تخریب مدیران شایسته باعث کُند شدن مسیر رشد و ترقی می‌شود
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می‌دانند
  • عباس عبدی خطاب به نواصولگرایان: آی‌ کیوتان در اندازه گنجشک هم نیست
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می دانند/ عقل هم چیز خوبی است
  • ببینید | واکنش جالب چهره سیاسی نزدیک به قالیباف به اختلافات شدید اصولگرایان در مجلس دوازدهم